AKADEMIA SZKOLNICTWA
1 1 1 1 1 1


AKADEMIA SZKOLNICTWA AS W INOWROCŁAWIU
Nowoczesne szkolenie zawodowe w AS-ie





Warsztaty „Kuchnia regionalna”

3.11.2022 r. w Akademii Szkolnictwa „AS” odbyło się kolejne spotkanie  zawodowe z  doradcą kulinarnym  Develey Polska sp. z o.o. - Pawłem Filipiakiem. Tematyką warsztatów były potrawy regionalne.

W zajęciach uczestniczyli wybrani uczniowie klas – Ia, IId oraz IIId o profilu gastronomicznym, którzy pracowali zespołowo przygotowując przystawkę, zupę, danie główne oraz deser:

zespół  I w składzie: Roksana Drop, Wiktoria Kopeć, Patrycja Trela oraz Mateusz Haczyński – śledź bałtycki w sosie tabasco;

zespół II w składzie: Wanessa Grzegorzewska, Wiktoria Łuczak, Wanessa Miecielska oraz Ivan Tserklevych – zupa musztardowa Dijon z kluseczkami;

zespół III w składzie: Sandra Ziętara, Tomasz Banaszczyk, Hubert Nowak oraz Paweł Zbieranek – zrazy zawijane śródziemnomorskie z kaszą pęczak;

zespół IV w składzie: Wiktoria Gawłowska, Katarzyna Mierzyńska, Oliwia Trela oraz Błażej Muszyński – sernik na zimno z galaretką z passaty pomidorowej z tabasco.

Galeria zdjęć


Copyright by akademiaszkolnictwa.pl © 2015
Panel Administracyjny
Projekt i wykonanie: Szymon Konkol dla Akademii Szkolnictwa w Inowrocławiu