26.10.2022 r. w Akademii Szkolnictwa „AS” odbyły się warsztaty „Pierogi świata”. Zajęcia przeprowadził Paweł Filipiak – Doradca Kulinarny Develey Polska sp. z o. o.
W planie warsztatów dla uczniów klas IA i IID, kształcących się w zawodach gastronomicznych było wykonanie – przy użyciu produktów marki KIKKOMAN:
• pierogów chinkali
• pierogów gyoza
• pierogów z bbq
• pierogów ukraińskich
• pierogów z kapustą i grzybami
• pierogów leniwych
Na koniec warsztatów uczestnicy otrzymali dyplomy. Wszyscy uczniowie z wielkim zaangażowaniem przystąpili do zadań lepienia pierogów. Na szczególną pochwałę i wyróżnienie zasłużyli: Wiktoria Kopeć, Katarzyna Mierzyńska, Hubert Nowak oraz Paweł Zbieranek. Prowadzący warsztaty, wręczył tymże uczniom drobne upominki w postaci przypraw marki „KIKOMAN” , do dalszych eksperymentów kulinarnych.