Warsztaty kulinarne FINGER FOOD w AS-e z Monika Gwiazdą uczestniczką VI edycji programu TOP CHEF
Absolwentka Łódzkiego Gastronomika zawodowo związana z Łodzią od 20 lat. Doradca kulinarny w dywizji Nestle Professional. Na szkolnych warsztatach w Akademii Szkolnictwa podzieliła się swoim doświadczeniem zawodowym oraz umiejętnościami z uczniami kształcącymi się w zawodzie kucharz.
W pierwszym dniu warsztatów uczniowie AS-a przygotowywali przekąski typu finger food , do których nie potrzeba żadnych sztućców – jemy je palcami. Wielkość potraw również nie pozostaje bez znaczenia, ponieważ smakołyki mają starczać nie więcej niż na 1-2 kęsy. Do przygotowania tych przystawek wykorzystano m.in polędwicę wieprzową, łososia ,pstrąga, grzyby shimeji białe oraz wiele warzyw. Takie przystawki są łatwe i szybkie w przygotowaniu, ponadto nie tylko dobrze smakują, ale i efektownie się prezentują!
Galeria zdjęć
Copyright by akademiaszkolnictwa.pl © 2015
Panel Administracyjny Projekt i wykonanie: Szymon Konkol dla Akademii Szkolnictwa w Inowrocławiu