AKADEMIA SZKOLNICTWA
1 1 1 1 1 1


AKADEMIA SZKOLNICTWA AS W INOWROCŁAWIU
Nowoczesne szkolenie zawodowe w AS-ie





Warsztaty cukiernicze

W  styczniu grupa uczniów Akademii Szkolnictwa AS w Inowrocławiu uczestniczyła w warsztatach cukierniczych, prowadzonych przez Moniką Ignaciuk, mistrzynię cukiernictwa z firmy Ambasador 92. Tematem szkolenia było przygotowywanie deserów restauracyjnych. Warsztaty były dla wszystkich uczestników wielką przygodą

Wszyscy uczestnicy warsztatów składają wielki ukłon w stronę pani Moniki Ignaciuk, za jej pasję, profesjonalizm i wiedzę . -Dzięki Mistrzyni Cukiernictwa znaleźliśmy się w „bibliotece smaku”. Pani Monika nauczyła nas, że w deserach najpierw liczy się smak, później technika sporządzania i dekoracja, czyli elegancja smaku na talerzu. 

Nasi uczniowie mieli okazję sporządzenia różnych deserów restauracyjnych. Poznali technikę przygotowania bezy. Smakowaliśmy bezy czekoladowe, malinowe i porzeczkowe. Młodzież poznała ponadto technikę sporządzania kremu limonka, kremu czekoladowego do tarty, mango żelki do tarty czekoladowej, oraz dekoracji z czekolady.
Pod okiem mistrzyni wykonaliśmy także tartę cytrynową. Uczestnicy szkolenia stwierdzili że organizacja tego typu warsztatów jest niezbędna. W trakcie szkolenia uczestnicy zdobyli nowe umiejętności, wykazali się kreatywnością oraz wyrazili chęć „eksperymentowania” (łącząc różne przeciwstawne smaki) w trakcie produkcji deserów.


Galeria zdjęć

Copyright by akademiaszkolnictwa.pl © 2015
Panel Administracyjny
Projekt i wykonanie: Szymon Konkol dla Akademii Szkolnictwa w Inowrocławiu